Op het Kunstnieuws van BOK doen we verslag van exposities. We bezoeken kunstbeurzen, galeries en andere kunstruimtes. Zo nu en dan is er ook ruimte voor andere artikelen, zoals interviews, columns en opinie. 

We willen zo een beeld schetsen van het kunstklimaat in Nederland en laten zien wat beurzen, galeries en andere kunstruimtes voor professionele kunstenaars kunnen betekenen. 


Beroeps Organisatie Kunstenaars

Folly van Arno Arts in Zweden


'Sightseeing', 320 x 240 x 160 cm. 'Resande' is Zweeds voor 'Reiziger'

'Een folly is een niet-conventioneel gebouw, ongeschikt voor huisvesting of andere functies', aldus Wikipedia. Als je de definitie letterlijk toepast, is de Eiffeltoren waarschijnlijk de bekendste folly. In de praktijk refereren follies naar huisjes om in te wonen, maar zijn dat niet. 

Kunstenaar Arno Arts uit Arnhem heeft zich de laatste jaren gericht op site-specific werk, installaties op locaties. Zijn jongste werk is ‘Sightseeing’ waarmee hij mee doet aan de buitenexpositie Kulturforeningen Tornet in Alngsas, iets ten noordoosten van Göteborg in Zweden. 

'Sightseeing' bestaat uit hout, spiegels en markeringstape. Met de afmetingen 320 x 240 x 160 cm. Hieronder ‘Sightseeing’, meer follies en ook ander werk is te vinden op de site van Arno Arts17-05-17.

reageer / lees verder >>

Liesje van den Berk @ Glazen Huis Amstelpark


Liesje van den Berk
Zwerm ritme, potlood op papier, 150 x 110 cm, 2017

Gedurende één maand werkt Liesje van den Berk in het Glazen Huis in het  Amstelpark (Zone2Source) in Amsterdam aan een tentoonstelling en performance waarin tekenen gerelateerd wordt aan ruimte, geluid en publiek.  Het project Drawalks gaat over het beleven van de omgeving in tijd en ruimte door middel van beeld, tekentaal, geluid, licht en beweging. 20-04-17

reageer / lees verder >>

Kasia & Kuba @ Studio 28

Kasia Litwin is een Poolse kunstenares die woont en werkt in Arnhem. Ze studeerde af aan de kunstacademie van Wroclaw. Voor haar portretten gebruikt ze veel verschillende materialen en technieken; aquarel, olie, keramiek, new media, glas in lood en verschillende verf. Naast autonoom kunstenares is ze ook docent en illustrator van (kinder)boeken. Zorgeloos is haar werk allerminst. De schilderijen hebben vaak een bedrukte sfeer. De schoonheid van de kunst schuilt soms in angst, pijn en verdriet en bij Litwin is dat zeker zo.

Kuba Bartynski komt oorspronkelijk uit uit Nysa, een stad in het zuidwesten van Polen. Hij emigreerde in zeven jaar geleden naar Nederland en heeft zich hier gevestigd als grafisch ontwerper, fotograaf en kunstenaar. Hij is afgestudeerd in pedagogisch-educatieve studies binnen het kunstonderwijs. 

Litwin en Bartynski exposeren tot en met 27 april bij Studio 28 in Apeldoorn. Ga voor meer informatie en de openingstijden naar de site van Studio 28. 11-04-17

reageer / lees verder >>

Anne van As @ with tsjalling


Solo expositie Anne van AsDe Amsterdamse kunstenares Anne van As exposeert nog tot en met 15 april in het noorden van ons land, bij galerie with tsjalling. Zoals de schrijver Gerrit Jan Zwier het grootste deel van zijn oeuvre gewijd heeft aan het noorden, met reisverhalen door Scandinavische landen, doet van As dat in de beeldende kunst. Ze neemt je mee door de streken, de bergen en het dierenrijk uit koude en gematigde landen. De kleurenkeuzes onderstrepen: koude kleuren; grijs blauw en groen. Galerie with tsjalling, in de Kostersgang in Groningen. 08-04-17

reageer / lees verder >>

Abstract @ Kunstliefde


Eric de Nie

Galerie Kunstliefde uit Utrecht heeft tot en met 7 mei een expositie met werken van acht kunstenaars die met abstracte kunst werken. 
Zij werken met verschillende materie en technieken; schilderijen, werken op papier, beelden en installatie. 

Ze laten paletten zien met strepen, stippen lijnen of vlakken. De acht Nederlandse kunstenaars zijn: Marian Bijlenga, Paul Combrink, René Eicke, Kim van Erven, Eric de Nie, Ton Gouka, Bas Lobik en Marjolein Witte

reageer / lees verder >>

??? @ Studio SeineDe Rotterdamse galerie Studio Seine presenteert ???, een groepstentoonstelling van gastcuratoren Justin Wijers en Kim Hospers tot en met 9 april 2017 waarbij twijfel centraal staat. 

'Langzaam is de wereld ingekapseld geraakt door het economisch bestel. De waarde van alles moest meetbaar worden gemaakt. En zelfs de ooit zo vrije, chaotische, geëngageerde, zoekende, ontregelende en frivole kunst moest eraan geloven. Inmiddels werkt het kunstonderwijs gedwongen met targets, dienen subsidieaanvragen van lange statements en uitgewerkte plannen te worden voorzien en vraagt de kunstmarkt om een super pitch. 

Alle intuïtie moet verklaard worden en twijfel is ontoelaatbaar geworden. Is twijfelen niet van groot belang? Moeten gesloten uitspraken niet juist vermeden worden? Is het niet waardevol alles te bevragen en van meerdere kanten te bekijken om de invloed van vooroordelen te verkleinen?' De kunstenaars die op dit thema hebben ingespeeld zijn: Han Hoogerbrugge, Frans van Lent, Anouk Griffioen, Abner Preis , Marie Civikov, Willem Besselink , Niels Post, Kim Hospers  en Justin Wijers. 

Studio Seine is een jonge galerie aan  de Mathenesserdijk in Rotterdam-West. Eigenaresse is kunstenares, docent en galeriehoudster Linda Seine. de galerie is een omgebouwde autogarage en nu een tentoonstellingsruimte die de focus legt op hedendaagse kunst. Dank voor de foto's aan Linda Seine. 21-03-17

reageer / lees verder >>

Barbara Broekman @ Fries MuseumDe Amsterdamse kunstenares Barbara Broekman gaat 3D in het Fries Museum. Haar jongste kunstproject van textiel is My Second Skin, te zien in het Fries Museum tot 10 september. BOK-lid Broekman creëerde een hoge ruimte met een vloer van zacht tapijt. Het plafond en de wanden zijn gemaakt met verschillende textieltechnieken en met oog voor details. 

In de enorme ruimte wordt geluid door het textiel opgenomen en vervormt. Wie wil, kan in My Second Skin slenteren of lekker gaan liggen.

My Second Skin is groot: 5 meter breed, 9 meter lang en 5 meter hoog. De ‘tent’ bestaat uit 47 verschillende stroken en is daardoor opvouwbaar en verplaatsbaar. Broekman is al langer geïnspireerd door de tent. Niet de kampeervariant, maar de statustent. Wie weet nog dat de Libische leider Muammar Gadaffi, eind vorige eeuw zijn eigen tenten midden in de stad opzette bij bezoeken aan Parijs, Rome en Moskou. 14-3-17

reageer / lees verder >>

Terugblik Rotterdam Contemporary 2017De verschillen tussen Art Rotterdam en Rotterdam Contemporary worden steeds kleiner. Hooguit kun je stellen dat er bij Contemporary meer figuratieve kunstwerken te zien zijn. Het kleine broertje verhuisde dit jaar van de Cruise Terminal naar het WTC in 's lands grootste havenstad.

Een groot verschil met voorgaande jaren is dat Contemporary voor het eerst kunst liet presenteren door buitenlandse galeries. Hieronder een selectie - een terugblik - van sfeerfoto's en goede kunst naar de smaak van de redactie. 14-02-17

reageer / lees verder >>

Terugblik Art Rotterdam 2017


Art Rotterdam 2017

Art Rotterdam 2017 was minder 'vol' dan in voorgaande jaren. De grootste kunstbeurs van ons land - als het gaat om hedendaags werk - had desondanks genoeg te bieden voor kunstliefhebbers die kunst niet enkel zie als een werk met een lijst er om heen.

Art Rotterdam had veel kunst met reliëf, performances en hier en daar een werk met een statement. Hierodner een selectie van wat er te zien was in de Van Nellefabriek. 14-02-17 

reageer / lees verder >>

Jhonie van Boeijen @ Centraal Museum


Jhonie van Boeijen - Always


Jhonie van Boeijen - Hairdrayer

Utrecht is qua expositiemogelijkehden geen stad waar veel te doen is. Geen aansprekende kunstbeurzen, weinig galeries en ateliers. Gelukkig is er wel een kunstacademie en het Centraal Museum. Het grootste museum van de stad biedt afstudeerders sinds 2014 de kans om te exposeren. Een goed initiatief, wat navolging verdient in andere musea in studentensteden.

Jhonie van Boeijen -net afgestudeerd - exposeert deze winter, tot en met 12 maart 2017, in twee zalen van het Centraal Museum. Haar kunst is duidelijk realistisch, grenzend aan hyperrealistisch. Soms net iets glanzender en met meer schijn dan in werkelijkheid, qua kleurgebruik. De onderwerpkeuze is zo alledaags als het maar kan. De meest simpele voorwerpen die je in huis kan vinden; tandeborstels, haardrogers en toilettassen.
27-01-17

reageer / lees verder >>

Jeanne Tax & Jeanette van Dun @ Lokaal 4Binnenste-Buiten-Kunst noemen ze het bij Lokaal Vier in Vught (Kerkstraat 5 ). De expositie van Jeanne Tax en Jeanette van Dun duurt tot en met 1 april.

Op zondag 19 febrauari is er een meet & greet met de kunstenaressen. Te zien zijn 'naar binnen gerichte, ingetogen gezichten van Jeanette van Dun en naar buiten gerichte, uitbundige sculpturen, assemblageportretten van Jeanne Tax'. 14-01-17

reageer / lees verder >>

Nervouse Sytems @ Tetem Enschede


Dries Depoorter - Tindering - BLURRED

Kunstruimte Tetem uit Enschede gaat dit jaar voornamelijk exposities laten zien die gerelateerd zijn aan actuele thema’s in de samenleving. De voornaamste thema's zijn: 'Living Together with Strangers' en 'Driving Technology'. 

De tentoonstelling Nervous Systems, van 19 januari tot en met 26 maart, is de openingsexpositie van de reeks onder de vlag Driving Technology. Deze gaat over de hedendaagse samenleving en het leven dat steeds meer beinvloed wordt door technologische ontwikkelingen. 

Curator Viola van Alphen wil met Nervous Systems kunst laten zien over gigantische hoeveelheden – die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen – en de invloed die het heeft op het veranderen van ons gedrag en het begrijpen van onszelf en de maatschappij. In de tentoonstelling worden werken getoond van kunstenaars Dries Depoorter, Octavia van Horik, Leonardo Selvaggio, RYBN en Heather Dewey-Hagborg. 12-01-17

reageer / lees verder >>

David Bade @ De Fundatie Zwolle

David Bade'David Bade put zijn ideeën uit zijn directe omgeving. Uit de overdaad aan prikkels filtert hij de dingen die hem op een of andere manier boeien. Dat kan iets bijzonders zijn, iets ongewoons, maar net zo vaak gaat het om wat de meeste mensen als trivialiteit beschouwen. Ook voor zijn jongste expositie vormen die impulsen de ingrediënten van zijn kunst, die hij voor deze tentoonstelling echter niet rauw en op verschillende schotels opdient, maar – zo zegt Bade zelf – “gekookt, gesmoord en gestoofd, in één pot, op één doek.”

David Bade, die woont en werkt in Curacao, heeft in opdracht van De Fundatie-directeur Ralph Keuning werken gemaakt die hij langzaam schilderde, geheel tegen zijn natuur in. Vandaar de titel van de expositie: Slowbade. De metershoge werken, zes in totaal, zijn te zien tot en met 15 januari 2017.  Wie een iets kleiner werk van Bade wil, doet er verstandig aan om eens bij Kersgallery te kijken in Amsterdam. Annelien Kers vertegenwoordigt Bade de laatste jaren regelmatig op kunstbeurzen. 14-12-16

reageer / lees verder >>

What remains...@ Museum CODA Apeldoorn


Hugo Tieleman


Jan Eric Visser

Gastcurator Wim van der Beek maakte met het werk van 15 kunstenaars in opdracht van directeur Carin Reinders van Museum CODA in Apeldoorn  een prikkelende en gevarieerde tentoonstelling die uiteenlopen aspecten van verval zichtbaar maakt.

De esthetiek van afval versus de grenzen van de consumptiemaatschappij, het hoopgevende zicht op nieuwe kansen of levensverlenging, de daklozenproblematiek; het is allemaal onlosmakelijk verbonden met de manier waarop we in de huidige samenleving omgaan met dat wat oud en versleten is of in de marge van de samenleving terechtgekomen is. 

Wat ons betreft een prachtig thema, waar niet vaak genoeg aandacht aan besteed kan worden; de decadentie tussen schoonheid en verval. De expositie is te zien tot en met 22 januari 2017.

Exposanten zijn: Hugo Tieleman, Chris Jordan, Andreas Hetfeld, Ivo Kamphuis, Jan Eric Visser, Jehoshua Rozenman, Nicolas Dings, Jan Banning, Frans Beerens, Martine Feipel & Jean Bechameil, Yves Marchand & Romain Meffre, Ken'ichiro Taniguchi, Hans Op de Beeck, Sébastien van Malleghem. 09-12-16 

reageer / lees verder >>

Almanak @ Studio 28 ApeldoornAlmanak is een nieuwe expositie bij Galerie Studio 28 in Apeldoorn, waarbij de autopsie als thema centraal staat maakt men niet elke dag mee maar dit wil niet zeggen dat het per definitie eng is. De expositie duurt tot en met 15 december.

Tijdens deze expositie kunt u werk bekijken variërend van schilderijen tot nostalgische analoge prints. Deze jonge kunstenaars laten u graag mee genieten van hun kijk op het thema de autopsie. De kunstenaar die exposeren zijn: Alysha Polak, Veit Schmoll, Jills Groen, Aalt van de Glind en Jensi Myftaraj. 09-12-16

reageer / lees verder >>

Stok in Den Bosch

Stok in het Kruithuis is een kleinschalige kunstbeurs in de benedenring van het Kruithuis, gevestigd aan de citadellaan in ’s Hertogenbosch, waar kunst te zien is in de weekenden van 10/11 en 17/18 december. Kunstenaars komen hier hun werk promoten en verkopen. In het kader van “december feestmaand” wil Stok in het Kruithuis hier een kunstzinnige bijdrage aan leveren. 

Kunstenaars is gevraagd om met klein, goed betaalbaar werk te komen, waardoor het voor veel mensen aantrekkelijk is om een betaalbaar kunstwerk(je) aan te schaffen.

Het geheel is gericht om de gezelligheid, kenmerkend voor de decembermaand, te benadrukken. Kortom de moeite waard om de komende weekenden eens een bezoek te brengen aan het prachtige historische (daterend uit 1632), gezellige Kruithuis. 09-12-16

reageer / lees verder >>

Frank Dammers 'Freedom New York' in 9/11 MuseumHet schilderij Freedom New York van BOK-lid Frank Dammers is onthuld in het National September 11 Memorial & Museum van New York. Het betrof een geschenk van de Frank Dammers Fine Art Foundation (FDAF). Het 9/11 Project van Dammers werd gehuldigd met een ceremonie op Ground Zero, onder toeziend oog van onder meer museumdirecteur Alice Greenwald en de Nederlandse consul Dolph Hogewoning.  

De inspiratie van het schilderij deed Dammers op in 2004. Op vakantie in Mexico ontmoette hij een groep nabestaaden van 9/11 en dat inspireerde hem tot het maken van eens childerij dat vooral hoop en kracht voor de toekomst uitstraalt. 23-11-16

reageer / lees verder >>

Urban Painters in Amsterdam


Onze hoofdstad is op miljoenen manieren vastgelegd. Toch blijft Amsterdam verrassen als je voorbijgaat aan de stereotypen. Juist het benadrukken van het onopvallende, kan een eindeloze hoeveelheid onderwerpen opleveren: boomwortels, water, stadsmeubilair, hekwerken, nieuwbouw of de grond onder onze voeten. Soms een overzicht, soms een detail. 

In de expositie in de Amstelkerk (adres: Amstelveld 10) vertelt het collectief een verhaal en nodigt de kijker uit om, net zoals zij, langer stil te staan bij het gekozen onderwerp. En om de zeggingskracht van de werken als één geheel te zien. De Urban Painters zijn: Anna Khodorovich, Dorine van der Ploeg, Harm Belt, Marloes Bomers en Pauline van Buringen. Voor meer informatie en voorbeelden van gemaakt werk, zie: www.urbanpainters.nl De toegang is gratis en de expositie duurt van 1 tot en met 30 decmber, ga voor de openingstijden naar de site van Urban Painters15-11-16

reageer / lees verder >>

Hecho en Casa, Santiago


Art of Henk Hofstra / foto aereas: hecho en casa

Hecho en Casa (letterlijk: huisgemaakt) is een jaarlijks kunstfestival in Santriago dit Chile, de hoofdstad van Chili. Dit jaar zijn er vijf grote kunstwerken in het centrum van de stad te zien. Kleurrijke sculpturen gemaakt van visnetten door de Amerikaanse Janet Echelman, een robot gemaakt van blauwe plastic kratten door het Cornelius Brown Collecive uit Australië, 3D simulerende streetart van de Duitser Edgar Mueller, een gigantische flattekening van de Italiaan Millo en spiegeleieren van de Nederlandse kunstenaar en BOK-voorzitter Henk Hofstra.

Een internationaal gezelschap dus in een stad dat beeldende kunst als een investering. Een jaarlijks kunstfestival, daar zou eigenlijk elke grote (en kleine) stad een editie van moeten hebben. Wat ons betreft met dezelfde frequentie (of vaker) als de muziekfestivals. Een fantastische investering voor de stad en de regio! 13-11-16

reageer / lees verder >>

I’ IMMAGINE DEL CUORE, Margot Homan in Slot Zeist

Margot Homan is een beeldhouwster die al meer dan dertig jaar succes heeft met haar werk. Haar beelden zijn duidelijk herkenbaar door haar specifieke stijl. Veel van haar beelden geven in eerste instantie de indruk van rust en contemplatie. Maar als we zorgvuldig kijken, zien we dat deze impressie voor een deel maar schijn is. “Het is werkelijk een troost dat een dergelijk meesterschap nog bestaat”, schreef de beroemde, inmiddels overleden, kunsthistoricus Ernst H. Gombrich over haar werk. Zij exposeert tot en met 30 december in Slot Zeist met I’ Immagine del Cuore

De kunstenares zegt met regelmaat dat ze werkt vanuit het beeld in haar hart. Kijk ook op de site van Slot Zeist en Margot Homan.

“I’ Immagine del Cuore”. Het is allerminst een eenvoudig proces waar ze niet snel mee klaar is. “Soms duurt het jaren voordat het idee dat sluimert in mijn hart voltooid is. Ik maak talloze schetsen, laat die soms ook tijden liggen, maar kom er dan toch telkens weer op terug. Ik leef ermee, word erdoor bewoond.” Alleen met een bezielde hand kan het beeld vormgegeven worden. Om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven is ze daarna bij alle processen direct zelf betrokken. “Ik ga er zelf mee naar de bronsgieter en daar blijf ik bij het hele proces aanwezig. Dat is de enige manier om het beeld zo levend mogelijk te houden.”

In deze tentoonstelling zijn beelden te zien van brons, marmer en gietijzer en tekeningen waaronder een serievroege zelfportretten.

De tentoonstelling is ingericht met een aantal grote sfeerbeelden (foto’s). Dit om het thema en de betrokkenheid met het Italiaanse Pietrasanta te benadrukken. Bij bezoek aan de tentoonstelling wordt er in het theaterzaaltje een film vertoond waarin Margot Homan vertelt over haar inspiratie, vakmanschap en gedrevenheid. 03-11-16

reageer / lees verder >>

Dark Matter in Vrijhof Enschede


Emmy Bergsma

Bijzonder kunstnieuws: De bladeren vallen van de bomen, de klok is een uur vooruit gezet, de winter komt er aan. Tijd voor Dark Matter in het loofrijke Twente. Een tentoonstelling met een duister tintje. Werk van kunstenaars die gecast zijn voor deze expositie.
 

De vijf kunstenaressen laten het niet na om de rauwe kanten van het leven en de kunst terug te laten komen in hun foto's en schilderijen. De expositie is het Vrijhof, de Grote Expositieruimte op de campus van Enschede (De Veldmaat 5). 

Met tekeningen van Emmy Bergsma, fotografie van Ingrid van der Spoel, tekeningen en fotografie van Lisanne Langenberg, tekeningen/houtskoolwerk van Veronique Schrama en Nicole Schyns, van 3 november t/m 17 december 2016. 31-10-16

reageer / lees verder >>

Galerie Pouloeuff laat Vergankelijkheid zien


Roosmarijn Broersen


Sebastiaan van Weelden

Kunstnieuws van Galerie Pouleuff. De galerie uit Naarden heeft vanf 13 november een nieuwe expositie met jogne kunstenaars rond het thema vergankelijkheid:

'Het werk drukt vergankelijkheid van het menselijk bestaan uit in fragiel servies; natuur die het kunstwerk weer tot zich neemt; de stilte wanneer het ene moment overgaat naar het volgende moment. Het is stuk voor stuk werk dat uit het verband van de realiteit is getrokken. Er wordt gespeeld met details en we gaan verder naar een nieuwe werkelijkheid.'

Roosmarijn Broersen (1994) wil met haar fotografie zichtbaar maken wat je van binnen kan ervaren wanneer je niet kunt uiten wat je werkelijk wilt.

Sebastiaan van Weelden (1986) een rebelse onderzoeker die houdt van het gooien met verf op doek en opzoek is naar de confrontatie met zijn eigen kunnen. Schilderen als een sprong uit een vliegtuig.

Daniel van Dijck (1986) toont de vergankelijkheid en de broosheid van objecten van keramiek.

Thijs Rijkers (1987) legt tijdens het maken van zijn machines een zoektocht af naar antwoorden of de meest gepaste vertaling van het concept.

Laurie Michel (1990), Geertje Mirjam Smit (1992) en Bobby Bo Stips (1988) zijn production designers die in juni 2016 zijn afgestudeerd aan de Filmacademie Amsterdam. Naast het maken van film maakten zij een drie dimensionale eindexamen opdracht. Een Totem van 2.00 meter hoog waarbij een onderwerp werd aangekaart die de kijker aan het denken zou zetten. Dit zijn drie totaal verschillende totems geworden. Niet alleen in materiaal maar ook in zienswijze. 26-10-16

reageer / lees verder >>

Haagwegse kunstenaars @ Raadhuis Warmond


Remko Koopman

Een groep groep van 23 kunstenaars exposeert tot en met 13 november in Het Oude Raadhuis van Warmond. Deze expositie maakt deel uit van de Kunstweek Warmond. In de periode van 5 tot en met 13 november zijn er in Warmond veel verschillende activiteiten op cultureel gebied. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Alle 23 kunstenaars werken vanuit het creatief centrum Haagweg 4 in Leiden. Het gebouw aan de Haagweg 4 beschikt o.a. over 55 ateliers waar beeldend kunstenaars vanuit verschillende disciplines werken.

Maria Smits, met een tekening, Inge Reisberman met Lambda, afdruk op dibond, Marjan Waanders met keramiek, Mary Geradts met zink, Marije Mommers met kippengaas, Allart Lakke met brons, Vlindertje met huid en taxodermie, Bunny Soeters met papier maché, Eva Schreuder met metaal en steen, Sylvia ten Kley met een ets met stiksel, Resie van der Ploeg met borduurwerk, Johan Scherft met een vogel van papier, Bernadette Drenth met leer, Fleur van den Berg met glaswerk, Maurice Braspenning met een pentekening

Marjolein van Haasteren, Fenny van der Wal, Eva de Visser, Joke Elzinga, Matilde Zijp, Annemarie van der Vlist, Lisa van der Heijden, Remko Koopman, allen met olieverf op doek. 25-10-16

reageer / lees verder >>

Buiten van Studio 28Onder de noemer 'Buiten' exposeren zes oud-studenten van de Nieuwe Academie Utrecht hun werk bij Studio 28 in Apeldoorn. De relatie tussen mesn en antuur is in al het werk teurg te vinden als uitgangspunt van de deelnemende kunstenaars. Natuur en buiten als eidneloze inspiratiebron!

Afwisselende en boeiedne werken zijn te zien van Marijke Wessel, Maike de Graaf, Jennie Geukes, Joke Postma, Aya de Groot en Ton Houdijk. De opening van de expositie is op zaterdag 22 oktober om vier uur 's middags. De kunstenaars zijn zelf ook afwezig. 19-10-16

reageer / lees verder >>

Terugblik Art The Hague

Art The Hague werd het tweede weekend van oktober georganiseerd en kan gezien worden als een kleine versie van Art Rotterdam. Het is overzichtelijk, met één lange slingerende gang in de Fokker Terminal, met aan het eind een barretje met wijn en hot dogs. Nieuw werk van jonge en gearriveerde kunstenaars wisselen elkaar af. Voor het merendeel schilderijen, Hier en daar tekeningen, beelden en fotografie. 12-10-16

reageer / lees verder >>

Op het Kunstnieuws van BOK doen we verslag van exposities. We bezoeken kunstbeurzen, galeries en andere kunstruimtes. Zo nu en dan is er ook ruimte voor andere artikelen, zoals interviews, columns en opinie. 

We willen zo een beeld schetsen van het kunstklimaat in Nederland en laten zien wat beurzen, galeries en andere kunstruimtes voor professionele kunstenaars kunnen betekenen.