Op het Kunstnieuws van BOK doen we verslag van exposities. We bezoeken kunstbeurzen, galeries en andere kunstruimtes. Zo nu en dan is er ook ruimte voor andere artikelen, zoals interviews, columns en opinie. 

We willen zo een beeld schetsen van het kunstklimaat in Nederland en laten zien wat beurzen, galeries en andere kunstruimtes voor professionele kunstenaars kunnen betekenen. 


 

Beroeps Organisatie Kunstenaars

Gosia Kalisciak @ Studio 28

De passie van Gosia Kalisciak ligt bij fotografie en ruimtelijk werk. Fotografie is volgens haar het medium om haar eigen gedachten en ervaringen tot uitdrukking te brengen. Ze exposeert tot en met 1 november bij Studio 28 in Apeldoorn aan de Stationstraat 28.

In haar werk komen mens en natuur naar voren. Deze twee vullen elkaar hierbij bijzonder goed aan. Ze is ervan bewust dat haar thema’s zoals kwetsbaarheid, eenzaamheid en vergankelijkheid vrij algemeen zijn ze zoekt bij de ontwikkeling van haar beelden naar een eigen interpretatie.

Vanuit persoonlijke emotie streeft ze ernaar om het beeld herkenbaar maken.

Het idee groeit meestal van binnen, intuïtief schetsend foto's maken en vervolgens verder uitwerken en verder zoeken.

Ze werkt vaak in series, bij het samenstellen zoekt ze naar bijpassende technieken die haar idee kunnen versterken. Het kan variëren  soms houdt zij het simpel bij een enkele foto opname, maar ze werkt ook in gecompliceerde uitgebreide lagen opgebouwd met tekeningen en structuren. 18-10-18

reageer / lees verder >>

Verborgen verdriet @ Zienn Leeuwarden


Ans Markus


Linda Keuris

De expositie ‘Verborgen Verdriet’ van Ans Markus is tot eind dit jaar te zien in Zienn, een opvangcentrum gecombineerd met exposities in Leeuwarden. Naast Ans Markus exposeren diverse beeldend kunstenaars hun werken, waaronder Greetje de Vries, Paula Elisabeth de Vries, Harm Wijbenga, Linda Keuris, Paula Elisabeth de Vries en Pita Vreugdenhil. 17-10-18

reageer / lees verder >>

Hans op de Beeck @ Ron Mandos

Hans op de Beeck is een Belgische kunstenaar die tot en met 27 oktober met 'Cabinet of Curiosities' exposeert bij Galerie Ron Mandos in Amsterdam. Hij is op veel verschillende fronten actief, onder meer met sculpturen, tekeningen, installaties, aquarellen en animatiefilms. Met oog voor detail presenteert hij een sprookjeswereld. Ron Mandos presenteert in de voornaamste plaats zijn sculpturen. 


Bijzonder aan de expositie in Ron Mandos is dat niet alleen de muren in dezelfde mildgrijze kleur als de kunst van Op de Beeck geschilderd zijn, maar dat er zlefs vloerbedekking in dezelfde kleur is aangelegd. De galerie aan de Prinsengracht 282 was er alles aangelegen om de kunstliefhebber in andere wereld te laten stappen en de grachten van Amsterdam voor even te vergeten. Alleen de bureaus en pc's zijn niet overgespoten. 

Tegelijkertijd is het werk van Op de Beeck ook te zien bij het Scheepvaartmuseum met de expositie 'Sea of Tranquility.' Deze expositie is als geheel een mysterieuze wereld op zee, waarbij je je waant op een mythische cruise boot. Categorie kunstnieuws. 20-09-18

reageer / lees verder >>

Frode Bolhuis @ Galerie Bart Amsterdam


Frode Bolhuis, overzicht


Frode Bolhuis, Bleeding Bloom. 2018. Katoen, hout, stof en touw, 270 x 125 x 125 cm.

Kunstnieuws: kunstenaar Frode Bolhuis is actief als beeldhouwer en tekenaar, maar hij heeft ook land art op zijn naam staan. Spierwit gecombineerd met felle cathy accenten en felle kleuren vormen zijn handelsmerk. Als je een keer een expositie van Bolhuis hebt gezien, dan herken je zijn werk meteen. 

Zijn 'poppetjes' vormen een theaterstuk, doen denken aan narren en clowns. Galerie Bart beschrijft ze als flamboyant en expressief', waarmee de jonge kunstenaar ons terug wil nemen naar de 19e eeuw. Met A Contagious Affair exposeert hij - in een solo expositie - tot en met 20 oktober bij Galerie Bart in Amsterdam. 19-09-18

reageer / lees verder >>

AGA LAB Prints expositie Amsterdam


Expositieruimte AGA LAB Prints


Tom van Teijlingen


Monika Auch

Het AGA LAB Prints (voorheen Amsterdam Grafisch Atelier) bestond in september 2018 60 jaar. Reden voor een jubileumtentoonstelling van kunstenaars en ontwerpers die in verschillende periodes en met verschillende technieken bij AGA LAB Prints gewerkt hebben. Een overzicht van prints van 94 kunstenaars en ontwerpers is te zien in BOUWput Galerie, Ferdinand Huykstraat 74 in Amsterdam. 

AGA LAB is een combinatie van AGAstudio en AGAcampus. AGAstudio is de Doe Het Zelf werkplaats waar kunstenaars en ontwerpers edities, monoprints, keramiek en textielkunst (in combinatie met leer, glas of kunststof) in eigen beheer kunnen maken. AGAcampus is de plaats voor onderzoek; voor experimenten, kruisbestuivingen van materiaal en techniek . Het is ook de plaats voor kunstenaars die deelnemen aan het Artist-in Residence programma van AGA LAB.

Hierboven een ruime selectie van de werken die de kunstenaars en ontwerpers gemaakt hebben. Om een idee te krijgen van AGA Prints, kun je hier een video zien. AGA Prints video16-09-18

reageer / lees verder >>

Jesionek en Fransen in het Oude Raadhuis van Warmond


Magdalena JesionekLucia Fransen

In het Oude Raadhuis van Warmond exposeren tot en met zondag 14 oktober Magdalena Jesionek en Lucia Fransen.

De opening van hun tentoonstelling is op zondag 16 september om 15.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. 13-09-18

reageer / lees verder >>

De meest eigentijdse schilderijen @ Dordrechts Museum


Carla Klein


Bob Eikelboom

De schilderkunst is de afgelopen 50 jaar heel wat keren afgeschreven. De oude discipline zou haar beste tijd gehad hebben, vonden critici. Met de komst van video, film, foto en de pc zou de schilderkunst niet meer relevant zijn.

Nu kun je in de eerste plaats afvragen of kunst überhaupt relevant zou moeten zijn - als in het hebben van 'nut'. Zinvol of zingevend is het zeker. Vast staat dat de schilderkunst anno nu springlevend is.

Het Dordrechts Museum laat dat zien. 

De jongste expositie in dit museum is De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling. Een verwijzing naar een werk van schilder René Daniëls uit 1983. 

Het museum toont aan de hand van 28 hedendaagse kunstenaars dat het maken en exposeren met schilderijen ook een zaak van het heden en de toekomst is. In het hart van Dordrecht zijn de kunstwerken, waarvan we hier boven een selectie gemaakt hebben, te zien tot en met 7 oktober. 

De groep kunstenaars van wie hier boven (en veel meer in het Dordrechts Museum) werk te zien is: Carla Klein, Michael Raedecker, Willem Weismann, Philip Akkerman, Ina van Zyl, Rafaël Rozendaal, Tjebbe Beekman, Frank Ammerlaan, RaQuel van Haver, Klaas Kloosterboer Bob Eikelboom, Jan van der Ploeg, Morgan Betz, Helen Verhoeven, Esther Tielemans, Marlene Dumas, Toon Verhoef, Robert Zandvliet, Natasja Kensmil, Sarah Verbeek, Fons Haagmans, Ronald Ophuis, Thomas Raat, Gijs Frieling, Emo Verkerk, Jacco Olivier, Bob Eikelboom, Han Schuil en Ricardo van Eyk. 08-08-18

reageer / lees verder >>

Nieuwe Wereld @ Open Stal Oldebekoop


Wookjae Maeng


Karin ter Waarbeek


Aebele Trijsburg

''Hoe gaan wij om met de wereld om ons heen en hoe ziet de toekomst er uit? Vragen die de kunstenaars van Open Stal 2018 als onderwerp hebben genomen voor het werk dat ze dit jaar tonen'' Op zeer uiteenlopende wijze hebben rond de dertig kunstenaars vorm gegeven aan de 47e editie van Open Stal. Thema van deze editie: Nieuwe Wereld.

We hebben hierboven een ruime selectie van het werk van de deelnemende kunstenaars geselecteerd. Open Stal is een zomerse kunsttocht door kunstenaarsdorp Olderbekoop, iets ten oosten van Heerenveen, met veel locaties dicht bij elkaar. Goed te belopen op een zomerse namiddag, nog te zien tot en met 26 augustus. 03-08-18

reageer / lees verder >>

Har van der Put @ Pictura Dordrecht

In de Grote zaal van Pictura Dordrecht is van 7 juli tot en met 12 augustus de tentoonstelling te zien van Har van der Put en spacecurator Niek Schoenmakers. Initiatiefnemer van de tentoonstelling is Niels Broszat. Broszat wil de sculpturale eigenschappen van design samen met de schilderijen van Van der Put gebruiken om een 'nieuw werk te creëren'. De persoonlijke collectie stoelen van Schoenmakers worden gebruikt voor een installatie in Pictura. Samen met de geselecteerde schilderijen van Van der Put zullen er nieuwe verbanden ontstaan tussen kunst en design.

Naast de tentoonstelling van Van der Put en Schoenmakers is in Derde zaal van Pictura een nieuw experiment te zien van Albert Zwaan en Malou Cohen. 4-7-18

reageer / lees verder >>

Van den Band & Brust Bijmolt in Warmond


Gerrie Brust Bijmolt


Lenie van den Brand

Gerrie Brust Bijmolt en Lenie van den Band exposeren van 4 juli tot en met 5 augustus in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 8 juli om 15.00 uur. 

Lenie van den Band haalde haar tekenakte aan de KABK in den Haag en MO-akte aan de nutsacademie in R’dam. Ook ging zij naard de SBB in Gouda en volgde diverse grafische opleidingen. Zij exposeert met ruimtelijke werk van  plantaardige vezels  en verhaard papier, daarnaast enkele werken in brons en metaal. 

Gerrie Brust Bijmolt kreeg haar professionele opleiding in de periode 2009 – 2012 aan de Vrije Academie in Den Haag, afdeling Tekenen en Schilderen. Zij heeft haar atelier in gebouw van de haagse Kunstkring.  Onder de aan Multatuli ontleende titel “Het prachtige Ryk van Insulinde” exposeert zij met tekeningen geinspireerd op een nostalgische reis door het huidige Indonesie. 27-07-18

reageer / lees verder >>

Sam Samiee @ Gemeentemuseum Den Haag


Sam Samiee, Untitled, 2018, acrylic on wood, paper, balsa wood, glue.

De in Iran geboren kunstenaar en essayist Sam Samiee (1988, Teheran) maakt schilderkunstige installaties die uit méér dan schilderijen bestaan. Hij combineert tweedimensionale schilderingen met verschillende ruimtelijke objecten. Hiermee verkent hij de mogelijkheden en grenzen van de traditionele schilderkunst.

Samiee is ook een onderzoeker: hij verdiept zich in de westerse schilderkunst, filosofie en psychoanalyse en bestudeert de rijke geschiedenis van de Perzische literatuur. In zijn werk probeert hij de westerse beeldcultuur en oosterse woordcultuur met elkaar te verenigen. Zijn expositie is te zien tot en met 7 oktober in het Gemeentemuseum Den Haag. 22-6-18

reageer / lees verder >>

30 jaar Heinekenprijs voor de kunst16 Nederlandse kunstenaars en meer dan 75 werken in Van Abbemuseum. Expositie van 14 juli tot en met 30 september 2018.

De Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst is de grootste beeldende kunstprijs in Nederland. De prijs, ter waarde van € 100.000, wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een vooraanstaande kunstenaar. Dit jaar gaat deze naar Erik van Lieshout én bestaat de prijs 30 jaar. Om dit bijzondere jubileum te vieren is er van 14 juli tot en met 30 september een grote tentoonstelling te zien in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Er zijn meer dan 75 werken te zien van de laureaten van deze prijs: van schilderijen tot video-installaties, van fotografie tot design. Ook is er nieuw werk speciaal gemaakt voor deze gelegenheid. Kijk voor meer informatie op de site van het Van Abbemuseum14-06-18

reageer / lees verder >>

Carlijn Mens' Roadside @ Borzo Gallery


Carlijn Mens - Preserved Places, Road Side Gorinchem - dijken 60x40cm, houtskool op papier


Carlijn Mens - Preserved Places, Zundert (deel van 6-luik) 81x111cm

Carlijn Mens keerde in het voorjaar terug naar de regio waar ze was geboren, in de omgeving van Gorinchem, nabij de overs van De Waal Tussen de appelboomgaarden en de hoge rivierdijken en met uitzicht op slot Loevestein, werkte ze verder aan de serie 'Preserved Places’ Een serie waarmee ze zo'n tien jaar geleden mee begon, toen Schoorl waar ze tot voor kort woonde. In eerdere werken van 'Preserved Places' kwam dan ook het bos en de duinen naar voren. 

De omgeving waar Mens sinds kort woont, nabij Slot Loevestijn, keer terug in haar jongste werken. Borzo-galeriehouder Paul van Rosmalen schrijft er over, (te lezen op de site van Borzo) 'de schaduw van appelbloesem in haar uitgestrekte boomgaard en die van voorjaarsbloemen in het talud van de rivierdijk en langs de kant van de weg die resulteren in [expositie] “ROAD SIDE”. Carlijn Mens exposeert tot en met 9 juni bij Borzo Gallery, Keizersgracht 516 in Amsterdam.
 3-6-18

reageer / lees verder >>

Analog Festival @ Grafische Werkplaats Den Haag


Rachel Bacon (Mirny, 2017).

Festival Analog is een tweejaarlijks festival van de Grafische Werkplaats. Dit jaar is het overkoepelende thema van de negen deelnemende kunstenaars het werken met patronen binnen de beeldende en grafische kunsten. Het festival is van 25 mei tot en met 16 juni te zien. 

Het festival bestaat uit exposities, presentaties, workshops en een participatietraject rond het thema patronen. Voor dit festival werkt de werkplaats intensief samen met Escher in Het Paleis.

Er is werk te zien van Rachel Bacon, Suzan Drummen, Anne Geene, Christie van der Haak, Ingrid Greijn, Rabi Koria, Bureau RNDR, Masaaki Oyamada, Wouter Willebrands. 18-05-17

reageer / lees verder >>

Aris Engel in Studio 28

Recyclen&Uploaden
Aris Engel: ''Het mooie van etsen is dat het én hard werken én tegelijk ook heel rustgevend is, want als je het goed wilt doen kun je niets anders aan je hoofd hebben. Tijdens het hele proces heb je veel in de hand, kun je sturen, bijregelen, ermee spelen maar het blijft een verrassing wat er precies tevoorschijn komt. Na één of meerdere of vele proefdrukken en wikken en wegen ontstaat er een afdruk die soms meer en soms minder geslaagd is. De ene keer klopt het bij wijze van spreken in één keer en een andere keer blijft het ploeteren en ben je alsnog niet tevreden met het resultaat.

Schuren, veilen, verbuigen,boren...
Al vele jaren werk ik vooral met “afval” zoals een oude dakgoot en vergelijkbaar materiaal van zink en of metaal. Tijdens het zoeken naar de juiste vorm, kleur en stijl laat ik me dan leiden door al of niet vage indrukken en associaties die het materiaal en/of het beeld van de afdruk bij hem oproepen. Schuren, vijlen, met de droge naald werken, verbuigen, plat slaan, zagen, boren en andere bewerkingen volgen dan. Door daar mee bezig te zijn, ermee te spelen komt er uiteindelijk een definitieve prent, de ets.

In een deel van de prenten – die een combinatie van hoog- en diepdruk zijn – kun je de sporen van mijn reizen naar India terugvinden.

Een andere groep etsen betreft de verwerking van mijn fietstochten  rond de Noordzee.

In de jaren hierna is er naast de diepdruk ook gewerkt met hoogdruk (voornamelijk hout); reliëfdruk en monotypes en met diverse combinaties hiermee. Hierbij is er gebruik gemaakt van allerlei soorten materiaal waaronder afval en planten. De expositie van Aris Engel bij Studio 28 is van zondag 6 Mei tot en met  donderdag 31 Mei te bezoeken. Meer informatie vind je op: Studio 2803-04-18

reageer / lees verder >>

Laura Hospes in P60 in Assen'I Survived Another Day'. Een tentoonstelling over fotografe Laura Hospes; ''Mijn leven met depressie, zelfbeschadiging en suïcidaliteit, maar ook genezing, zelfliefde en vrijheid. Door het maken van zelfportretten kan ik mijn emoties uiten, kan ik mijzelf laten zien, wat ik niet in "het echte" leven durf. De drang om mij te uiten middels fotografie bleef zelfs aanwezig op de allerdiepste dalen: ik portretteerde mijzelf terwijl ik opgenomen was in een psychiatrische instelling, na (en terwijl) ik verschillende keren een einde aan mijn leven probeerde te maken. Ik hoopte steeds via mijn camera wat rust en opluchting te vinden, wat op sommige dagen beter lukte dan andere. Ik heb uiteindelijk een boek van deze periode gemaakt, genoemd naar de instelling: UCP (Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG). Met dit boek hoop ik een beeld te kunnen geven aan mijn binnenwereld en daarmee met de binnenwereld van andere mensen die kampen met depressie, suicidaliteit of zelfbeschadiging. 

Í survived another day' is tot 29 april te zien in Ruimte P60 in Assen. Hospes: ''Ik hoop dat ik middels mijn expositie zoveel mogelijk mensen kan raken met de onderwerpen depressie, suïcidaliteit en zelfbeschadiging om zo meer begrip te creëren. Daarbij zal de expositie in juni doorreizen naar Museum Belvedere in Heerenveen.'' 19-04-18

reageer / lees verder >>

Uwe Poth in het Valkhof in Nijmegen'Land in zicht' is de eerste grote solotentoonstelling van de Duits-Nedelrandse kunstenaar Uwe Poth in het Valkhof Hij is geboren in Kiel maar al jaren woont hij in Nijmegen. De expositie is te zien tot en met 31 mei dit jaar. Een expositie met portretten, verhalen, stadsbeelden en mythologische verwijzingen. 

Een van de mythologishce verhalen waar hij zijn werk naar verwijst is de Ark van Noah. In het museum kunnen we lezen: ''En de duif kwam naar hem toe tegen de avond, en zie, er was een afgebroken olijfblad in haar snavel; daaraan merkte Noach dat het water op aarde afgenomen was''

reageer / lees verder >>

Paul Dikker, werk en leven in boekvorm

Kunst is lang, het leven kort. Kunstschilder en essayist Paul Dikker, haalt Hippocrates aan met het standpunt dat 'kunst een aanwezigheid heeft en een belofte van onsterfelijkheid in zich draagt die voorbij het tijdelijke bestaan van de kunstenaar reiken.' Ars longa, vita brevis.
 

Wie het oeuvre van Paul Dikker bekijkt kan al snel een noordelijk gevoel bekruipen. De trek naar het noorden van een schrijver als Gerrit Jan Zwier of Nooit meer slapen of W.F. Hermans. De omgeving van de kunstenaar, of het nu gaat om uitgestrekte weilanden of het leven in de grote stad, zie je nagenoeg altijd terug in het werk van de kunstenaar. Als er één ‘omgeving’ of deel van de wereld is dat een kunstschilder meer beïnvloed dan waar dan ook, dan is het ‘het noorden’, zoals in het ruige uitgestrekte berglandschap, met fjorden en ijskoud blauwe wateren. Hier wordt ook het ritme van de kunstenaar gebogen. Zomers zijn de dagen oneindig, ’s winters kiert alleen om en nabij het middaguur een straaltje licht door de gordijnen.

Zoals de één een roep naar het oosten of zuiden heeft, om een wereld te vinden die ver af staat van de aangeharkte tuintjes en boterhammen met pindakaas, zo trok Paul Dikker naar het noorden. In Noorwegen woonde en werkte  hij in een artist-in-residences. In Kunstnarhuset Messen in Alvik en in Verftet in Bergen. Dat is ook in het kleurenpalet  van zijn werk terug te vinden. In het WAW-Magazine, over het oeuvre van Dikker kun je een visuele en verwoorde biografie van zijn leven en werk vinden. Hij schilderde figuratief en abstract. Over landschappen, mensen en stillevens.

Dit nieuwe, tweetalige (Nederlands en Engels) WAW–magazine, Paul Dikker–Perifeer Sententialist is gemaakt door Harper T. Jensen. Het magazine is een kunstenaarsboek. Het biedt een ironische blik op de kunstwereld. Daarnaast bevat het ruim 30 afbeeldingen van recente schilderijen van Paul Dikker, een foto van de bekende Noorse kunstfotografe Torill Nøst, twee hoofdartikelen van buitenlandse deskundigen op het gebied van kunst en cultuur en nog veel meer. Het magazine is grafisch vormgegeven door Suzanne Mol. 

Het magazine is te koop bij de betere boekhandel in Amsterdam en omstreken en voor € 15 (inclusief verzendkosten) te bestellen via Paul Dikker. Leden van de BOK betalen slechts € 12,50. 11-04-18

reageer / lees verder >>

Studenten beeldende vaktherapie over het werk van Uwe Poth


Finske Verrijt - Zelf in zicht


Maria Voncken Muno Nuevo


''Ik maak de onverborgenheden zichtbaar", vertelde de geboren Duitse en tot Nederlander genaturaliseerde schilder, tekenaar en beeldhouwer eerder in een interview aan het AD. Uwe Poth exposeert tot en met 21 mei dit jaar in museum het Valkhof in zijn woonplaats Nijmegen. In deze publicatie is het werk te zien van studenten van de opleiding Vaktherapie-beeldende therapie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen die met beeldend werk een reactie geven op het oeuvre van Uwe Poth.

Museum het Valkhof geeft zo een eigen draai aan de meester-leerling exposities waar meer musea, galerieën en presentatie-instellingen aandacht voor hebben. Zoals ook Kunstpodium T uit Tilburg. Verassende ontmoetingen heet de groepsexpositie in de benedenzaal van het Nijmeegse museum. Boven is het werk van Uwe Poth te zien. De exposties duren tot en met 21 mei. (Later op het Kunstnieuws ook het werk van Poth zelf). 4-4-2018

reageer / lees verder >>

100% Plantaardig @ La Kaserna


Mayke Swemle

Van de weelderige kleuren en vormen in een Iers getijdenpoeltje tot het kleurenpalet van plantensappen op de Veluwe. De grote vilten planten van Wandschappen refereren aan de wijze waarop kamerplanten een rol spelen in het leven van de mens. 

In de expositie 100% plantaardig, van 17 maart tot en met 22 april in LaKaserna, Bad Nieuweschans, komen planten en bomen vanuit verschillende invalshoeken aan bod. Zes kunstenaars en twee kunstenaarduo’s geven hun kijk op het onderwerp door middel van tekeningen, foto’s, schilderijen, collages, keramiek en design.

Met werk van Alida Everts, Arja Hop & Peter Svenson, Arno Kramer, Christiaan Kuitwaard, Jacobien de Rooij, Marian Bijlenga en Mayke Swemle. 5-3-18

reageer / lees verder >>

Sacha Kortman @ Galerie EckerSacha Kortman is kunstenaar en dichter. Van 1 april t/m 6 mei 2018 exposeert hij met tekeningen en etsen in Galerie Ecker in Breda. De expositie' MA 2015 – 2017 ' laat 60 indringende portretten zien die hij maakte van zijn moeder tijdens de laatste twee jaar van haar leven. Opening: 15.00 u   –  Introductie  16.00 u. 5-3-18

reageer / lees verder >>

PopinnArt @ Amsterdam-Oost

Popinnart aan de Middenweg 20 in Amsterdam-Oost is een nieuw initiatief van kunstenares Katelijn Bergman. Schilderijen en beelden van maar liefst 40 hedendaagse kunstenaars kun je zien in deze voormalige bioscoop. Een expositie met veel werk van Nederlandse kunstenaars, waaronder BOK-leden.

Popinnart is niet alleen een pop-up galerie. Bergman gaat voor de buurt, Amsterdam-Oost, ook activiteiten organiseren zoals lezingen van kunstenaars en wijnproeverijen. Ze heeft er voor gekozen om van elke kunstenaar één groot kunstwerk of drie kleinere werken te exposeren, waaronder enkele beelden, foto's, tekeningen en veel schilderwerk. Hierboven een ruim overzicht. De kunst van Popinnart is in de weekenden de aankomende 6 maanden (tot halverwege augustus) te zien aan de Middenweg 20. 19-02-18 

reageer / lees verder >>

Terugblik Art Rotterdam en Qade 2018


Van Nellefabriek - Art Rotterdam


Qade

Vlak voor sluitingstijd een klein overzicht van de twee voornaamste kunstbeurzen die je kon bezichtigen tijdens de Art Rotterdam Week, Art Rotterdam en Qade. De eerste beurs was, net als in de voorgaande drie jaren in Van Nellefabriek. Qade debuteerde in de Cruise Terminal, de plaats waar Art Rotterdam een jaar zes geleden nog plaats vond. Vorig jaar was ook RC, Rotterdam Contemporary Art Fair van de partij in het WTC van de havenstad, maar orgenisator Bob Smit moest zijn evenement in december afblazen door 'organisatorische en financiële tegenslagen', helaas. Laten we hopen dat hij volgend jaar een comeback maakt en dat er in 2019 drie grote Rotterdamse kunstbeurzen te zien zijn. Hieronder de kunstenaars en hun werk. 13-02-18

reageer / lees verder >>

Aanwas @ Galerie NoordZes kunstenaars, waaronder BOK-leden, die onlangs afstudeerden aan Minerva Academie exposeerden in Galerie Noord in Groningen. Floor Schothorst, Raha Khademie, Anne-Will Lufting, Marloes Meiborg, Joyce Peijzel en Marieke Opgelder.  De expostie is te bezichtigen tot en met 1maart dit jaar. 05-02-18

reageer / lees verder >>

Op het Kunstnieuws van BOK doen we verslag van exposities. We bezoeken kunstbeurzen, galeries en andere kunstruimtes. Zo nu en dan is er ook ruimte voor andere artikelen, zoals interviews, columns en opinie. 

We willen zo een beeld schetsen van het kunstklimaat in Nederland en laten zien wat beurzen, galeries en andere kunstruimtes voor professionele kunstenaars kunnen betekenen.