Beroeps Organisatie Kunstenaars

De partners van BOK zijn door zorgvuldig geselecteerd op onder meer betrouwbaarheid, duurzaamheid en uiteraard kwaliteit van dienstverlening. Je mag er dus van uitgaan dat je met de ‘preferred suppliers’ van BOK altijd van doen hebt met echte professionals op hun vakgebied.

FGD Assuradeuren
FGD Assuradeuren is de huisverzekeraar die er voor zorgt dat BOK-leden veel voordeel genieten van verzekeringen speciaal voor professionele kunstenaars, zoals de transport- en eexpositieverzekering en de galerie- en atelierverzekering. Meer hierover is te vinden op deze pagina. 

Kunsttransport: De Wit Art Handling
Als specialist in kunsttransport staat De Wit Art Handling garant voor adequate oplossingen en dienstverlening op maat. Wij transporteren uw waardevolle objecten veilig, efficiënt en duurzaam. BOK-leden krijgen 15% korting op transport, verpakken, installatie en opslag. 

BK-Informatie
BK-informatie weet wat er speelt in de beeldende kunst. Dit is hét bulletin dat al ruim 35 jaar professionele kunstenaars, personen en instellingen werkzaam in de beeldende kunst samen brengt. Een jaarabonnement op BK-informatie kost 16 euro, maar wie lid wordt van BOK ontvangt het blad de rest van 2014 gratis.

Greenfoot Energy
 

Greenfoot Energy levert groene energie voor de prijs van grijs. Greenfoot hanteert een scherp tarief en compenseert alle elektriciteit met Nederlandse groencertificaten, afkomstig van windmolens. Greenfoot staat u met duurzame energie bij voor het verlagen van de energiekosten.

Pictoright

Pictoright is de auteursrechtenorganisatie voor visuele makers in Nederland. Pictoright beschermt, beheert en exploiteert individuele auteursrechten, verdeelt collectieve vergoedingen, verleent juridische bijstand, fungeert als vraagbaak en zet zich in voor een betere auteursrechtelijke positie van beeldmakers. 

Unie Services
Unie Services is een belangenbehartiger op het gebied van werk, inkomen en persoonlijke ontwikkeling. De professionals van Unie Services behartigen de belangen van 35 verenigingen met bijna 110.000 leden. De 172 medewerkers zijn gespecialiseerd op verschillende terreinen zoals juridische zaken en sociale zekerheid.

GGN
GGN is marktleider op het gebied van gerechtsdeurwaarders- en incassodienstverlening. Met 28 vestigingen zijn ze altijd vertrouwd met de lokale omstandigheden en en kunnen daardoor snel en goed je vorderingen incasseren. Er is altijd een GGN-vestiging bij jou in de buurt.

Sucsez
Sucsez voorziet zorgverzekerden van het beste advies rondom het kiezen van het juiste verzekeringspakket. Doordat Sucsez bij geen enkele verzekeringsmaatschappij belangen heeft, opereert zij geheel onafhankelijk. Dit biedt Sucsez de mogelijkheid geheel objectief advies te geven aan zorgverzekerden.

Aevitae
Aevitae is gespecialiseerd in collectieve en geïndividualiseerde verzekeringen. Aevitae levert maatwerk aan zowel ondernemingen en instellingen als aan consumenten. De BOK Zorgpolis is een goed voorbeeld van een dergelijk maatwerkproduct. Aevitae heeft een toppositie in haar marktsegment.

Agis
Agis profileert zich als de ‘Zorgverbeteraar’. Klantgericht denken en doen is de leidraad van Agis, waarbij het grote accent ligt op preventie en kwaliteitsverbetering. Een groot deel van de Agis-verzekerden woont in de grote steden, waar men de zorg laagdrempelig, betaalbaar en toegankelijk wil maken voor iedereen.

OHRA
OHRA bestaat al meer dan 80 jaar en heeft als totaalverzekeraar ruim 800.000 klanten. Kenmerkend voor OHRA is dat men rechtstreeks zaken doet met de klant. Ook met een zorgverzekering van OHRA regel je al je verzekeringszaken eenvoudig zelf via internet. Bovendien profiteer je van interessante kortingen.

ONVZ
ONVZ onderscheidt zich als een kwalitatieve zorgverzekeraar en is er voor mensen die vrij en bewust keuzes maken: u kiest zelf uw arts, ziekenhuis of merk medicijnen. Met onze deskundigheid en voortreffelijke dienstverlening bieden wij onze verzekerden een persoonlijke benadering bij gezondheidsvragen.

VGZ
Zoek je een zorgverzekering die echt bij jóú past? Dan zit je goed met het uitgebreide aanbod van VGZ. Met ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden is Coöperatie VGZ één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. VGZ zorgt graag voor zijn verzekerden en daarom staan de medewerkers van VGZ elke dag voor je klaar.

Verzekeringen 
BOK is zeer actief met op maat gesneden verzekeringen voor kunstenaars. Zoals een Transport- en Expositieverzekering, een Atelier en Galerieverzekering en diverse schadeverzekeringen (bedrijfsschadeverzekering, kunstverzekering, inventarisverzekering, etc..). Een overizicht staat op de pagina ledenvoordelen.

De Hazelaar Art Supplies 
De Hazelaar uit Soest levert al ruim veertig jaar kwaliteitsmaterialen en gereedschappen aan beeldend kunstenaars. Het assortiment kunstenaarsbenodigdheden bestaat uit meer dan tienduizend artikelen. Bij De Hazelaar is tevens een galerie en een beeldentuin gevestigd met wisselende exposities. Ideaal voor de inspiratie. 

Art Supplies Arnhem
Art Supplies Arnhem heeft zich de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd in kunstenaarsbenodigdheden, inlijsten en kunstposters. De winkel heeft liefst drie etages in het oude hart van de Steenstraat. U kunt er persoonlijk en vakkundig advies krijgen, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld lijsten of posters via de webshop te bestellen.

't Verfhuis4art
Service, klantvriendelijkheid en vakkennis staan hoog in het vaandel bij ’t Verfhuis4art. Deze winkel voor teken- en kunstschildersmaterialen heeft vestigingen in Sittard en Maastricht. U vindt er alles wat u nodig heeft, van acryl tot olieverf, diverse soorten papier, kleurpotloden, ezels, schilderdoeken, airbrush en wissellijsten. Tevens webwinkel.

Quality Frames
Deze lijstenmakerij is gevestigd in Rotterdam Hoogvliet, in de zuidwestkant van Rotterdam. Aquarellen, gouaches, giclees of schilderijen, u kunt het met deskundig advies allemaal laten inlijsten. Quality Frames werkt uitsluitend met 100% zuurvrij materiaal. Thuisbezorging is ook mogelijk.

Bossina
De winkels van Bossina zijn al meer dan honderd jaar een begrip in Groningen en omgeving. Er is een ruim assortiment op het gebied van verf, andere  kunstenaarsbenodigdheden en tal van producten voor grafische beroepen. De kunstwinkels staan nabij de oude Westerhaven, niet ver van het Centraal Station.

Busch & Van der Worp
Deze winkel annex lijstenmakerij in Zwolle is na enkele verbouwingen flink vergroot. Ook is er een webwinkel, die volgens de reviews hoog gewaardeerd wordt. Het bedrijf wordt gerund door Sabine Busch en Erwin van der Worp. Alle medewerkers hebben een kunstachtergrond. Hetzij als kunstenaar, hetzij als kunstacademicus of docent.

Planting Lijstenmakerij en Kunstenaarsbenodigheden
De winkel van Planting in Sneek is een belevenis op zich. Alles is er vol kleur. Prachtige, inspirerende producten in alle soorten en maten. U kunt de producten bekijken, bevoelen en u laten adviseren. De deskundige eigenaren maken graag tijd voor u om u persoonlijk te helpen. Een walhalla voor kunstenaars!

De Beeldhouwwinkel
De Beeldhouwwinkel richt zich exclusief op beeldhouwers, boetseerders en keramisten. In deze specialistische keten, met vestigingen in Scheveningen, Zutphen en het Duitse Keulen, worden de mooiste materialen van over de hele wereld samengebracht met de beste gereedschappen.

Bronsgieterij Flassh
Al eeuwenlang zijn de Steylaarts 'gieters'. In de 17e eeuw goot Adriaen Steilaert klokken, in de 21ste eeuw giet de derde generatie Stijlaart brons. Een ambacht dat dus van vader op zoon wordt doorgegeven. Flassh biedt maatwerk en deskundige begeleiding, desgewenst kunt u uw bronzen sculptuur in de werkplaats zelf  realiseren.

Re-Art Fine Art Printing & Editions
Re-Art is toonaangevend in kunstreproducties. Giclee's, fotoprints, museum fine art prints, digitalisatie van schilderijen en kunstdrukwerk van de allerhoogste kwaliteit. Re-Art is een full-service grafische onderneming voor kunstenaars waar je ook terecht kunt voor het maken van kunstboeken, inlijstingen en afwerkingen.

Dirks Artist Supplier
Dirks Artist Supplier is gespecialiseerd in gereedschappen, materiaal en machines voor kunstenaars die zich bezig houden met beeldhouwen (steenhouwen), keramiek, boetseren, houtbewerking, modelgips, mallen maken (siliconen en epoxy), non-ferro, tekenen/schilderen en bronsgieten.

Bronsgieterij Bogart
Bogart is gespecialiseerd in gietwerk. Het gieten van brons gaat er volgens de ‘verloren-was’-methode en de ‘ceramic shell’-methode. Bogart werkt ook in messing, zilverbrons, zilver en aluminium. Daarnaast maakt het bedrijf uit het Gelderse Druten siliconenmallen  en giet men kunststof beelden in diverse kleuren. 

Stipglas
Stipglas is het walhalla voor de glaskunstenaar. Stipglas biedt een breed assortiment glas, gereedschappen en materialen voor alle glasbewerkingstechnieken en ontwikkelt zelf ook regelmatig gereedschap. Onder de noemer ‘Stipclass’ worden regelmatig workshops en excursies gegeven onder leiding van professionals.