Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.


Beroeps Organisatie Kunstenaars

Workshops ondernemen voor artistieke professionalsDe Keep an Eye Academy gaat weer van start! Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt op 29 maart met de workshop marketing en social media in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Deze workshop wordt gegeven door docent Marion Beltman.

Ben jij een gemotiveerde kunstenaar, fotograaf, filmmaker, designer of muzikant? De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor talenten en geeft je graag een steuntje in de rug.

Om als artistieke professional succesvol te worden en te blijven, is het belangrijk om naast vakinhoudelijk kennis ook ondernemersvaardigheden te ontwikkelen.

Daarvoor kun je terecht bij de Keep an Eye Academy. Gedurende het jaar bieden wij workshops aan voor een kleine vergoeding, waarbij belangrijke aspecten van het ondernemerschap aan bod komen. 

Workshop marketing en social media, 29 maart
Veel artistieke professionals vinden het lastig om te kiezen, bang om omzet mis te lopen. Niets is echter minder waar. Als jij durft te kiezen, durft te focussen, wordt je boodschap helder en ben je beter vindbaar voor je klanten. Want uiteraard heb jij ook klanten! Als je iets wilt verkopen, is het belangrijk om je onderscheidend te profileren. En hoe verkoop je je werk vervolgens? 16-02-18

reageer / lees verder >>

Aanmelding nieuwe leden kunstenaarsvereniging Hoorn e.o.Kunstenaarsvereniging Hoorn Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken organiseert jaarlijks in het voorjaar en het najaar een ballotage ronde. De komende ballotageronde voor nieuwe leden is maandag 12 maart.

De vereniging is gevestigd in De Boterhal, een fraai monumentaal pand in de binnenstad van Hoorn. In dit pand organiseert de vereniging haar belangrijkste activiteiten, o.a. een expositie programma met jaarlijks een 8 tal tentoonstellingen.Meer informatie over de vereniging is te vinden op: Boterhal

Beeldend kunstenaars, maar ook schrijvers, dichters, architecten, theatermakers enz. die lid willen worden, kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website van de vereniging: Boterhal - lid worden. Na retournering van het ingevulde inschrijfformulier ontvangt u nadere informatie over de ballotage procedure. 15-02-18

reageer / lees verder >>

Opdracht kunstwerk gemeente HengeloHengelo bouwt aan een nieuwe ontmoetingsplek in het centrum van de stad, met een monumentaal stadhuis, een modern nieuw stadskantoor en een Burgemeester Jansenplein dat ingericht wordt voor de vele evenementen die Hengelo rijk is. Het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis krijgen een prominente plek in het hart van de stad. 

Dit alles als onderdeel van de vernieuwing en het aantrekkelijker maken van de binnenstad voor bezoekers en ondernemers. De plannen zijn beschreven in het ‘Integraal actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad’. 

Meer informatie over de ontwikkeling van de binnenstad vind je op: www.hengelobouwt.nl , www.hengelo.nl en www.hengelopromotie.nl 

De kunstopdracht 
Het is nadrukkelijk de bedoeling dat stadhuis en stadskantoor een plek van ‘Samenkomen / Ontmoeten’ wordt. Dit thema zien wij graag verwerkt in een toekomstig kunstwerk. Bij het ontwerp van het nieuwe stadskantoor is tevens gezocht naar het Hengelose gevoel. Met andere woorden: de Hengeloër moet zich kunnen identificeren met het ‘Huis van de Stad’. Het kunstwerk moet hieraan bijdragen. De kunstenaar wordt gevraagd verbinding te zoeken met de inwoners van Hengelo. 15-02-18

reageer / lees verder >>

Oroep inschrijving voor het K.F. Heinfonds

Het K.F. Heinfonds roept beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium. Het K.F. Hein Stipendium bestaat uit een geldbedrag van € 20.000 en de mogelijkheid om te exposeren in de tentoonstellingszaal Nieuw Utrechts van het Centraal Museum Utrecht. Beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines kunnen zich inschrijven met een voorstel voor het ontwikkelen van nieuw werk. 

De indieningsdeadline is 12 maart 2018. Hierna zullen vijf kunstenaars worden gevraagd hun voorstel voor een onderzoekstraject verder uit te werken. Uit de vijf genomineerden wordt begin september een winnaar gekozen. De winnaar krijgt het stipendium en de opdracht het onderzoeksvoorstel uit te voeren en te komen tot een presentatie van beeldend werk in het Centraal Museum Utrecht. De overige genomineerden ontvangen € 1.250 voor hun uitgewerkte voorstel. 15-02-18

 

reageer / lees verder >>

Gevraagd: Artist in Residence in Rome

Het Artist in Residence-fellowship in Rome wordt toegekend aan kunstenaars (schilders, beeldhouwers, architecten, fotografen, schrijvers, dichters, filmmakers, choreografen, couturiers, acteurs, etc. etc.) om tijdens een verblijf van drie maanden aan het KNIR een project te realiseren dat concreet bijdraagt aan de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. 

Dit programma is gezamenlijk ingesteld door het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) en de Akademie van Kunsten. Van de Artist in Residence wordt verwacht dat hij/zij actief deelneemt aan het leven van de academische gemeenschap op het KNIR en hier de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap bevordert. 

De Artist in Residence ontvangt maandelijks een stipendium voor een periode van maximaal drie maanden en wordt tijdelijk gehuisvest in een gastenappartement van het KNIR. 06-02-18

reageer / lees verder >>

Kunstenaar gezocht voor kunstwerk wijk Banakkers in Etten-LeurDe gemeente Etten-Leur heeft ruim 43.000 inwoners en is een aantrekkelijke woongemeente. De gemeente streeft erna om in elke wijk een kunstwerk te plaatsen. Een doelstelling van het gemeentelijke cultuurbeleid is het betrekken van de bewoners bij het realiseren van een kunstwerk in hun wijk. De commissie Beeldende Kunst in Wijken bestaat uit zowel vaste leden als wijkbewoners en adviseert het college van B&W bij de realisatie van kunst in de wijken. 

Kunstopdracht
De gemeente Etten-Leur zoekt een (omgevings)kunstenaar voor de realisatie van een kunstwerk in de wijk Banakkers. Dit is een levendige, ruime, groene wijk met veel bovenwijkse voorzieningen.

Er zijn twee voorkeurlocaties voor de plaatsing van een kunstwerk:
- locatie Bisschopsmolen: een rustpunt in de wijk, voor vele ook een herkenningspunt in de wijk door de aanwezigheid van de Bisschopsmolen, die omringd is door bomen en een groenstrook;
- locatie Kerkwerve: een dynamische (ontmoetings)plek in de wijk, met een kleine winkelstrip, een gezondheidscentrum en een speelveldje. De locatie is omringd door appartementen en gezinswoningen.

In een programma van eisen zijn de criteria vastgesteld waaraan het kunstwerk moet voldoen. Voor het kunstwerk is, inclusief ontwerp, vervaardigingkosten en plaatsing, een budget beschikbaar van € 37.500, - exclusief B.T.W.

Procedure
Professionele beeldende kunstenaars kunnen met een korte, heldere visie op de opdracht reageren. Geef daarbij ook gemotiveerd antwoord op de vraag waarom je aan deze opdracht deelneemt. Uit de reacties worden maximaal 3 kunstenaars geselecteerd en gevraagd een schetsontwerp te maken. Geselecteerde kunstenaars wordt gevraagd een uitgewerkt schetsontwerp te presenteren. Per schetsontwerp is een vergoeding van € 1.250,00 beschikbaar. Uit deze schetsontwerpen kan een kunstenaar geselecteerd worden om een definitief ontwerp in te dienen. Inzendingen met CV en relevante en actuele informatie (a4 formaat) kunnen tot 1 maart 2018 worden gestuurd naar onderstaand adres.

Informatie en inzendingen
Informatie over de opdracht: www.etten-leur.nl onder Kunst en Monument / Kunst in de wijken Banakkers
Link om direct naar de pagina van deze kunstopdracht te gaan.

Inzenden documentatie vóór 1 maart 2018 naar:
Ilse van Meggelen of

Gemeente Etten-Leur
Afdeling Ontwikkeling
T.a.v. Ilse van Meggelen
Postbus 10.1000

reageer / lees verder >>

OPEN OPROEP PQ2019 ESCAPING THE BUBBLE

Platform-Scenography nodigt scenografen, ontwerpers, kunstenaars, dramaturgen uit om te reageren op de Open Oproep Escaping the Bubble. Het betreft de Nederlandse inzending voor de Praagse Quadriennale in 2019.

Ontwerp jij voor theater, tentoonstellingen, performance, interactieve ruimte of events en staat de interactie met publiek, bezoekers, performers of deelnemers centraal in je werk? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren op deze open oproep. Wij zijn geïnteresseerd in radicale voorstellen van (multidisciplinaire) ontwerpers, die het on/vermogen om uit de eigen bubbel te breken aan de orde willen stellen.

Met een bubbel bedoelen we de sociale-digitale-politieke constructie die het mogelijk maakt dat we geloven dat onze werkelijkheid de werkelijkheid is. Het ontwerp doet een voorstel voor een performatieve of interactieve interventie, installatie, ‘escape room’, een performance of een geprogrammeerde ruimte. Het ontwerp initieert, stimuleert of blokkeert of forceert juist de interesse in ‘de ander’ of ‘het andere’.

Het ontwerpvoorstel houdt zich aan de formele kaders die hieronder zijn geformuleerd en verhoudt zich actief tot het inhoudelijke kader, zoals hier te lezen. Het geselecteerde project is van 5 tot en met 16 juni 2019, tien dagen, actief aanwezig op de landen-expositie van de Praagse Quadriennale en grenst aldaar direct aan de projecten uit andere landen. 01-02-18

reageer / lees verder >>

Inschrijving Kunzfetti Outdoor is open


KUNZfetti komt terug… met xpo KUNZfetti OUTdoor 2018. Als vanouds met het internationaal art+culture concept van, voor èn door ondernemende kunstenaars en waar diversiteit en vakmanschap kenmerkend zijn. 

KUNZfetti is op 22 en 23 september 2018 te gast in de beeldentuin van Brigitte en Cel Lemmens in Spaubeek in Limburg. Deze locatie is een historische carréboerderij (+1650). In de 17e en 18e eeuw was de hoeve een rustplek voor de koetsier en werden hier de paarden gewisseld. De grote informele tuin maakt deel uit van het glooiende Limburgse landschap. 17-12-17

reageer / lees verder >>

Ateliers voor BOK-leden -Op diverse locaties in Nederland is er atelierruimte beschikbaar voor kunstenaars en/of designers. Tijdelijke atelierruimtes en panden waar je voor langere tijd kunt werken zijn er op het moment van plaatsing (17/12) in Hilversum, Deventer, Oosterbeek, Assen, Ede en Enschede. Leden van BOK kunnen via het info-adres contact met ons opnemen bij interesse. 17-12

reageer / lees verder >>

Portfoliodag @ Galerie Nasty AliceVoor professionele kunstenaars: laat jouw kunst en portfolio beoordelen tijdens de portfolio-middag bij Galerie Nasty Alice in Eindhoven. Kunstenaars krijgen feedback door galeriehouder Sebastiaan Dijk en assistent galeriehouder Luud Peeters. Een gesprek duurt minimaal 20 minuten. Deze portfoliomiddag is op 20 januari tussen 11:00 en 17:00.  

Aanmelden kan via E-mail Nasty Alice of via de site van Galerie Nasty Alice. Geef je voorkeur aan met betrekking ot het tijdstip (dan wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden). Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met het tijdstip waarop je verwacht wordt om je werk te presenteren. Kosten 7,50 euro. Locatie: Sint Antoniusstraat 10, om de hoek van het PSV-stadion. 08-12-17

reageer / lees verder >>

Wedstrijd: Canon Zilveren CameraDe wedstrijd Canon Zilveren Camera staat open voor beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en voor buitenlandse fotografen die in Nederland werken en wonen. Ook beroepsfotografen die niet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging kunnen deelnemen.

Inzenden kan alleen digitaal via de website van Canon Zilveren Camera tot en met woensdag 3 januari 2018: hierna is inzenden niet meer mogelijk. Het beeldmateriaal moet in 2017 zijn gemaakt. Reportages/series waarmee al eerder is gestart en die (pas) in 2017 zijn gepubliceerd kunnen ook worden ingezonden: vermeld dit nadrukkelijk bij de inzending.

Dit jaar kan je inzenden in verschillende categorieën.

De winnaar ontvangt naast de Zilveren Camera wisseltrofee een geldbedrag van 7.500,- euro. Op 4 februari 2018 opent de tentoonstelling voor het publiek in Museum Hilversum. 08-12-17

reageer / lees verder >>

Investeer in je artistieke praktijk met Fonds Kwadraat.Ben jij beeldend kunstenaar, fotograaf of ontwerper en zoek je financiering voor het ontwikkelen, maken of presenteren van nieuw werk? Fonds Kwadraat biedt rentevrije leningen tot 8000 euro. Onze komende aanvraagronde sluit 22 januari 2018.

Fonds Kwadraat is een onafhankelijke stichting die talentvolle kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheid biedt een rentevrije lening af te sluiten om zo een volgende stap te kunnen zetten in hun praktijk. 08-12-17

reageer / lees verder >>

Oproep Beeldentuin CuijkDe Stichting Beeldentuin Cuijk exploiteert in opdracht van de gemeente het beeldenpark op de voormalige Protestantse begraafplaats. De tuin is gelegen in het historisch centrum van Cuijk. In de nabije omgeving staat de Rooms-katholieke kerk H. Martinus, de schouwburg, het archeologisch museum Ceuclum en diverse culturele panden zoals het Pakhuis (galerie, exposities) en de FAD (foto-archiefdienst).

Kunstenaars uit geheel Nederland die interesse hebben om een beeld te exposeren, zijn van harte welkom. In deze beeldentuin staan ca. 25 beelden, waarvan elk jaar de helft wordt vervangen. Uw kunstwerk staat voor de duur van 2 jaar in de openlucht en dient uit duurzaam en weerbestendig materiaal te bestaan. Voor het kunstwerk zal een honorarium van € 400,- voor 2 jaar worden betaald en is gedurende de expositie verzekerd. Transportkosten worden tegen een vast tarief vergoed. Categorie Kunstopdrachten. 24-11-17

reageer / lees verder >>

Chinaplus zoekt kunstdocent in ChinaBen je op zoek naar internationale ervaring als leraar? Wil je je horizon verbreden en één of twee jaar in China wonen? We werven momenteel 15 kunstdocenten aan voor Chinese overheidsscholen in de steden Hangzhou, Xiamen, Shenzhen en Chengdu. 


Deze scholen variëren van kleuterschool niveau, basisschool niveau, middelbare school niveau, en soms zelfs tot hogeschool niveau. De leeftijd van leerlingen op deze scholen is afhankelijk van het niveau van de onderwijsinstelling. Dit varieert van 3 tot 6 voor de kleuterschool, 6 tot 12 voor de basisschool, 12 tot 15 voor middelbare school, 15 tot 18 voor middelbare school en 18 tot 22 voor de hogeschool. 24-11-17

reageer / lees verder >>

Oproep Inschrijving Kunstschouw 25-jarig jubileum

een leefbare aarde met schoonheid, vergankelijkheid, maatschappijkritiek, milieuzorgen, klimaat, mens en voedsel.

Wij nodigen u uit om in te schrijven voor de selectieprocedure. Een breed scala aan disciplines is welkom. Kwaliteit, vernieuwing en originaliteit zijn belangrijke criteria. Voldoen aan ons thema heeft onze voorkeur.

Deelnamekosten €75. Voor jonge beginnende kunstenaars gratis plus een bescheiden tegemoetkoming in de verblijfskosten. Voor groot ruimtelijk werk transportvergoeding (i.o.). Meer informatie, inschrijfformulier en voorwaarden vindt u op de site van Kunstschouw.

Inschrijven vóór 1 december 2017. Contact: mevrouw M. van den Adel mvdadel(at)zeelandnet.nl    


Wij nodigen u uit om in te schrijven voor de selectieprocedure of zend een mail naar mevrouw M. van den Adel mvdadel(at)zeelandnet.nl  

Deelname met groot ruimtelijk werk is gratis. Voor jonge beginnende kunstenaars (tot 40 jr.) met een bescheiden tegemoetkoming in de verblijfskosten en meedingen naar  de jaarlijks uit te reiken Kunstschouw Award.

Meer informatie, inschrijfformulier en voorwaarden vindt u op de site van KunstschouwInschrijven vóór 1 december 

reageer / lees verder >>

ideeƫnprijsvraag: 'Energy meets the Arts, verbeelding en verleiding in de energietransitie'

In 2050 heeft de energietransitie ons landschap en onze leefomgeving veranderd. bkkc wil de kansen en de impact laten zien die creatieve en artistieke professionals hebben op de ontwikkelingen in de energietransitie.

Daarom roepen we kunstenaars, ontwerpers, (landschaps)-architecten en multidisciplinaire teams op om inspirerende voorstellen of ideeën in te dienen die een artistieke kwaliteit toevoegen aan de energietransitie waarin verbeelding een cruciale rol speelt.


Afbeelding: Transformatielandschap bij Logistiek Park Moerdijk /
Studio Marco Vermeulen

Droom of werkelijkheid
In de Brabantse samenleving van 2050 zijn er geen fossiele brandstoffen meer. We hebben alleen duurzame energie en het is een samenleving waarin afval niet meer bestaat. Ook de manier waarop wij wonen is in 2050 drastisch veranderd. Energieneutraal is voor elke plek in Brabant de norm en niet de uitzondering. We verplaatsen ons met een elektrische fiets of auto en zonneparken en windmolens transformeren het stedelijke en rurale landschap. Is dit droom of werkelijkheid?

Lees de volledige opdracht over de ideeënprijsvraag over 'Energy meets the Arts, verbeelding en verleiding in de energietransitie' door hieronder op lees verder te klikken of ga naar de site van bkkc/ideeënprijsvraag. 19-10-17

reageer / lees verder >>

Galerie Pouloeuff zoekt student kunst & cultuur

Kom jij onze galerie runnen? Wil je alles leren over het reilen en zeilen van een galerie? Goed nieuws! Galerie Pouloeuff uit Naarden-Vesting zoekt een student kunst of cultuur voor in de weekenden.


Weekend medewerkers Galerie Pouloeuff. Fotograaf Pieter Kunnen

Bij Pouloeuff kun je jouw theoretische kennis in de praktijk brengen, leer je alles over de dagelijkse werkzaamheden in de galerie en ontmoet je de Hollandse Meesters van de toekomst!

Over Pouloeuff
Midden in het mooiste vestingplaatsje van Nederland ligt Galerie Pouloeuff. Een bijzondere galerie. Want bij Pouloeuff krijgen, jonge talentvolle kunstenaars een platform om hun werk kosteloos te exposeren.

De exposities in Pouloeuff rouleren iedere zes weken. Oftewel, er is altijd wel wat te doen of te beleven!

Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding in ons jonge team en daarom zijn we op zoek naar jou (m/v) om ons team te komen versterken.

reageer / lees verder >>

Aanbestedingsleidraad Prijsvraag Landmark HobbemapleinHet Haagse Hobbemaplein is een belangrijk knooppunt tussen de Schilderswijk en Transvaal enerzijds en de winkelgebieden Haagse markt, Hobbemastraat en Paul Krugerlaan anderzijds. Om de verbinding tussen deze gebieden te markeren, schrijft de gemeente Den Haag in samenwerking met bewoners en ondernemers een ontwerpwedstrijd uit voor een landmark op het Hobbemaplein.

Ruim 30.000 Schilderswijkers, 16.000 Transvalers, honderden winkels en kramen, drie winkelgebieden en twee wijken maken samen één gebied onder de naam ‘Haags Veen’. Een titel die voor de mensen uit het gebied heel vanzelfsprekend is. Je hebt van oudsher namelijk Hagenaars en Hagenezen. Zand en veen. Schilderswijkers en Transvalers wonen op veen. Haags Veen. 11-10-17

reageer / lees verder >>

Witte Rook zoekt Jong en Ambitieus talentBen je 3de of 4de jaars Bachelor student aan de Kunst-academie, 1ste of 2de jaars Master student of nog geen 5 jaar afgestudeerd aan een van de voorgaande studies? Dan zoeken wij jou!

Waarom zoeken wij jou? Witte Rook biedt een werkperiode van twee weken aan onder de naam WKNDX om jouw praktijk te verdiepen die eindigt in een expositie van een weekend. 05-10-17

reageer / lees verder >>

Kunstopdracht gemeente Berg en Dal, rotonde Zevenheuvelenweg-Nieuweweg.Opdrachtomschrijving

Inhoudelijke context
Gemeente Berg en Dal bestaat nog niet zo lang. Op 1 januari 2015 fuseerden de toenmalige gemeenten Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn tot deze nieuwe gemeente, gelegen oostelijk van Nijmegen en tegen de Duitse grens. De gemeente heeft een inwoneraantal van ongeveer 35.000.

Thematiek voor het kunstwerk
De nieuwe gemeente Berg en Dal wil een kunstwerk realiseren dat de nieuwe verbinding tussen de drie eerdere gemeenten symboliseert/uitdrukt en een nieuwe, samenbindende identiteit toont. Het woord ´verbinding´ mag hierbij breed geïnterpreteerd worden. Daarnaast wil de gemeente laten zien dat het een gemeente van ´beweging´ is. Een gemeente die, mede vanwege het landschap, uitnodigt tot bewegen en sporten.

Deadline en budget
De sluitingsdatum voor het inzenden van informatie is 27 oktober, waarna op 4 november drie kunstenaars gekozen worden voor een schetsontwerp. Het totale budget exclusief btw is € 60.000,-.

Klik voor alle details van de opdrachtomschrijving hieronder op 'lees verder'. 03-10-17

reageer / lees verder >>

Atelierruimte beschikbaar in Tilburg.Wij zijn in de plaats Tilburg op zoek naar nette atelierhouders/kunstenaars die op anti-kraak basis dit pand een representatieve invulling willen geven. Kosten per maand zijn €250,- ex BTW en is inclusief gas, elektra en water.

Er is een wederzijdse opzegtermijn van 28 dagen. BOK-leden met interesse kunnen e-mailen naar info(at)boknet.nl o.v.v. 'Atelierruimte Tilburg' 03-10-17

reageer / lees verder >>

Oproep Van Doesburghuis ParijsDe Nederlandse publieke cultuurfondsen – het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds Podiumkunsten, Filmfonds en Letterenfonds bieden de komende drie jaar (2018-2020) gezamenlijk een residentie aan in het Van Doesburghuis in Meudon-Val-Fleury, nabij Parijs. 

Makers en bemiddelaars werkzaam in de disciplines beeldende kunst, creatieve industrie, podiumkunsten en film worden opgeroepen hiervoor een voorstel in te dienen. Aanvragen kan tot en met 20 oktober.           17-09-17

reageer / lees verder >>

Open Oproep Energielab Nagele


Nagele in de Noordoostpolder

De Coöperatieve Vereniging Energiek Nagele schrijft de openbare prijsvraag Energielab Nagele uit om het innovatieve en experimentele karakter van Nagele nieuw leven in te blazen. Het dorp Nagele in de Noordoostpolder is in de jaren ’50 ontworpen als modernste dorp van Europa door o.a. Gerrit Rietveld, Jaap Bakema, Mien Ruys en Aldo van Eyck. 

Zij ontwikkelden Nagele als modeldorp en de experimenten die ze er uitprobeerden zijn gangbaar geworden in de latere architectuur en stedenbouw. Nu kan het dorp een nieuwe, moderne en vooruitstrevende kwaliteitsimpuls goed gebruiken. Energiek Nagele is op zoek naar inspirerende en betekenisvolle oplossingen op het gebied van duurzame energie. Op 9 september vindt een informatiebijeenkomst over de prijsvraag plaats in Nagele, met rondleidingen en een workshop over energie.

Open oproep
Energiek Nagele schrijft de Open Oproep Energielab Nagele uit onder (teams van) architecten, energiespecialisten, industrieel ontwerpers, installateurs, duurzame ondernemers, uitvinders, kunstenaars en alle anderen die inspirerende en uitvoerbare oplossingen op het gebied van duurzame energie kunnen bieden. Door opnieuw ruimte te geven aan het experiment kan Nagele in de toekomst uitgroeien tot een duurzaam en energieneutraal dorp waarin het prettig is (en blijft) om te wonen. De vraag hoe bestuurders, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen worden betrokken bij de energietransitie en de organisatie van het proces, is een essentieel onderdeel van de opgave.

De openbare prijsvraag verloopt geheel digitaal volgens het reglement Open Oproep Energielab Nagele. Meer informatie hierover vind je op Architectuur Lokaal. De prijsvraag is aangekondigd op TenderNed, kenmerk 154228.

reageer / lees verder >>

Oproep Expositie: Nieuwe Wereld


Derwisjen van Philippe Timmermans

Stichting Open Stal organiseert van 28 juli tot en met 26 augustus 2018 voor de 47ste keer de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop. Het thema is Nieuwe wereld. De route geniet landelijke bekendheid en is de oudste kunstroute van Nederland en verwelkomt rond de 10.000 bezoekers per jaar. Op een twintigtal verrassende locaties zoals o.a. tuinen, kerk, stal, school, toneelzaal, garage, bos met waterpartijen maar ook in galeries wordt geëxposeerd. 

Wij nodigen kunstenaars uit alle disciplines uit om documentatie te sturen van recent werk, een CV en een retourenveloppe naar Stichting Open Stal, Molenhoek 31, 8421PL in Oldeberkoop. Ook digitaal solliciteren is mogelijk. De informatie kan in dat geval gemaild worden naar Elmijlof

De sollicitaties moeten voor 31 oktober 2017 binnen zijn. Diversiteit in materialen, technieken en uitingsvormen en met name Interactieve kunst zien we graag terug in de inzendingen. De kosten van plaatsing en het transport van grote kunstwerken worden door Open Stal vergoed. Naast de kunstroute wordt ook een catalogus geproduceerd in een oplage van 5000 stuks.                                                       

Meer informatie? E-mail Open Stal. Website Open Stal.  12-09-17

reageer / lees verder >>

Oproep Kunstenaars Kunstproject 40x40Galerie Tuur biedt voor de 4de keer een podium aan hedendaagse kunstenaars  voor 2 dimensionaal werk met het kunst­project 40 x 40. Negen kunstenaars maken kans te exposeren in Galerie Tuur te Venlo, gelijktijdig met de tentoonstelling “Progress?” van Arjen Markenstein en Yvonne Rooding.

De geselecteerde kunstenaar kan met één 2 dimensionaal werk (afmeting 40x40 cm) deelnemen aan de expositie met als thema “Progress?". Het ingezonden werk moet hangklaar worden ingeleverd. Het formaat moet 40 x 40 cm zijn, dit is inclusief een eventuele lijst. Het werk wordt gepresenteerd in salonstijl.

Aan de hand van de ingezonden digitale foto wordt er een beoordeling gemaakt op aansluiting bij het thema, kwaliteit en professionaliteit. Over de keuze van de selectie wordt niet gecorrespondeerd. 08-09-17

reageer / lees verder >>

Op het Prikbord van BOK worden oproepen voor kunstenaars geplaatst. Zoals inschrijvingen voor kunstopdrachten, het aanbod van atelierruimte en oproepen voor deelname aan exposities.

Let op: Kunstopdrachten, oproepen of prijsvragen voor kunstenaars onder de aandacht brengen bij BOK? Lees over de verschillende mogelijkheden op deze pagina. Berichten kun je sturen naar de redactie

De redactie van BOK baseert zich op informatie van derden. Inhoudelijke vragen m.b.t. inschrijvingen voor kunstopdrachten, kunstwedstrijden, etc... kunnen, tenzij anders vermeld, het beste gesteld worden aan de organiserende partij.