Beroeps Organisatie Kunstenaars

De Van Draad Design Prijs


voorbeelden van draadstaal-producten

De Van Draad Design Prijs

Overal in de wereld om ons heen zien we producten die gemaakt zijn met of van draadstaal. Winkelwagentjes, fruitschalen, paperclips, spaken.......maar wat kan er nog meer. Welke nieuwe producten en/of nieuwe designs kunnen nog meer gemaakt worden van draadstaal? Aan welke mogelijkheden zijn nog nooit gedacht of welke briljante ideeën zijn nog nooit uitgevoerd? Een bijzondere kapstok, een stoel, een bloembak, of misschien wel een beschuitbus van draadstaal?

Designwedstrijd
De NNDI, Noord Nederlandse Draad Industrie, is een bedrijf dat draadstaal produceert voor al deze producten en voor toepassingen die vaak onzichtbaar zijn, zoals in autostoelen. Draadstaal in verschillende diktes en verschillende afwerkingen. Omdat wij vreselijk nieuwsgierig zijn naar wat er misschien allemaal nog meer gemaakt kan worden van ons draadstaal schrijven wij een design wedstrijd uit.

Verras ons met je idee, tekening, model op schaal of op ware grootte van een nieuw product of een re-design van een bestaand product. Geheel of gedeeltelijk gemaakt van draadstaal.

Prijzen en royalty’s
Natuurlijk zijn er een aantal prijzen verbonden aan deze design wedstrijd, maar belangrijker nog zijn de royalty's die kunnen voortvloeien uit de werkelijke productie van jouw ontwerp. Van de beste, meest kansrijke en uitvoerbare ideeën en ontwerpen, waarvan de uitschrijver van deze design wedstrijd denkt dat er een markt voor is, worden prototypes gemaakt. Als de prototypes goed worden ontvangen, zulks ter beoordeling van de NNDI, zullen er series gemaakt worden die de markt op gaan.

Naast de reguliere royalty's voor alle producten die de markt op gaan is er een prijs van 1500 euro. Het door de onafhankelijke jury gekozen ontwerp wordt beloond met deze prijs en gaat als eerste het onderzoek in voor prototypes.

Als meerdere ontwerpen en/of ideeën  geschikt worden bevonden gaan ook die het traject van prototype's in. Dit kan betekenen dat een niet prijswinnend ontwerp in een later stadium succesvoller kan zijn dan het prijswinnende ontwerp. Alleszins een reden om vooral je idee, ontwerp of model in te sturen.

Bekendmaking en expositie
De publieke bekendmaking van het winnende ontwerp en een eventuele expositie in een landelijk museum van alle inzendingen zal op een later tijdstip plaats vinden als alles auteursrechtelijk goed is geregeld. Alle inzenders zullen echter meteen na bekend worden van de uitslag bericht krijgen en feedback op hun inzending.

Aanmelden, inzenden en deadline
Als je mee wil doen, vul eerst dit  aanmeldformulier (pdf) in en stuur het voor 3 maart 24:00 uur op als bijlage naar info@ boknet.nl. Daarna kun je tot 14 april 24:00 uur je inzending sturen naar: NNDI Holwerderweg 33 9101 PA Dokkum. Zie voor details het reglement

De aanmeldformulieren worden separaat van de inzendingen bewaard. Zie hiervoor ook artikel 5, 6 en 7 van het reglement. Dit om te bewerkstelligen dat de jury totaal onbevooroordeeld de inzendingen kan beoordelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.