Beroeps Organisatie Kunstenaars

Open Call: Raum"De stad Utrecht is volop in beweging. Zo ontwikkelt het Leidsche Rijn zich razendsnel. Onderdeel van Leidsche Rijn is het Berlijnplein, een groot, open plein in de wijk. Op dit plein gaan we een nieuw grensverleggend cultureel makersplein creëren, onder de naam Raum. Met deze open call roepen we je op om samen met ons, RAUM, het Berlijnplein te ontdekken. De constant in beweging zijnde omgeving, vormt daarvoor de inspiratiebron."

Over RAUM
RAUM is een open collectief voor creativiteit en experiment op het Berlijnplein in Utrecht. Op dat plein creëert RAUM een open cross-disciplinaire ruimte. Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek gaan we bouwen aan een programma van publieke installaties, festivals, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. 

Bij RAUM mag iedereen creatieve ideeën voordragen én uitvoeren, zodat vernieuwende vormen en verbindingen kunnen ontstaan. RAUM is nooit ‘af’, maar reageert op de veranderingen en gebeurtenissen in haar omgeving. Op die manier geeft RAUM vorm aan een nieuwe cultureel hart in Utrecht. RAUM opent medio mei 2017.

De vergoeding van de materiaal-, reis-, en productiekosten varieert; tussen de 5000 en de 50.000 euro. Daarnaast is er een wekelijks stipendium, afhankelijk van de tijd waarin je er aan werkt. Voorwaarde is dat je je beweegt op het snijvlak van beeldende kunst, architectuur, design en/of technologie. Meer informatie; Berlijnplein Utrecht. De organisatie is in handen van State of Flux01-02-17

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat je reactie achter:

Reageren? Vul de onderstaande * verplichte velden in.